Tendintele ofertelor de imprumuturi rapide

Institutiile Financiare Nebancare incep sa semene cu bancile, dar si bancile incep sa semene cu IFN-urile

Din ce in ce mai putine oferte de bani peste noapte, dar foarte scumpi, dar la fel se imputineaza si imprumuturile foarte ieftine, dar la care umblai cate 2 saptamani sa le poti accesa. Acum sunt in voga ofertele speciale si promotiile de imprumuturi rapide, tendinta inceputa de anul trecut si care promite a inflori in 2018.

Vom analiza doar prima pagina a celor mai importante banci si IFN-uri, cautand un singur lucru: Imprumuturi rapid

BCR - prima pagina: Creditul in "trei acte" DIVERS BCR - oferta de exceptie, costuri mici, rapid si simplu,  doar 3 acte!
BRD: nimic in prima pagina, dar in oferte abunda de credite expresso sau imprumut instant.
Banca Transilvania: Practic BT cu dobanda fixa - 9.7% - cea mai mica dobanda pentru un credit de nevoi personale - afli pe loc daca se aproba.
CEC Bank: CEC Bank ofera dobanda introductiva pentru clientii noi persoane fizice care acceseaza un sistem de creditare (descoperire sau clasic) pentru un card nou (de debit sau de credit).
Raiffeisen: introduce un instrument bancar modern, performant - cardul contactless, pentru tranzactii rapide.

Cetelem: chiar pria pagina se numeste "Credit online rapid - credit in magazin - imprumuturi pentru nevoi personale in lei cu dobanda si rata fixe"
Provident: pagina de inceput se numeste "Imprumut rapid - Credit rapid la domiciliu"
FRFS (Garanti Credite de Consum): Aprobare ultra-rapida in doar 24 ore
iCredit:  primiti banii în 24 de ore, direct la domiciliu sau de la biroul nostru
Viva Credit: Pana la 1000 lei pana cel tarziu a doua zi, suta la suta online, direct in contul bancar.

Este clar ca ofertele si linia generala de atentie a tuturor institutiilor financiare de credit, bancare si nebancare, devine aceeasi, chiar si la banca de stat - CEC. Luam insa in considerare actiunile de reglementare impuse de catre Banca Nationala in ultimii ani, care s-au adresat inclusiv zonei nebancare (IFN), care nu mai pot sa face absolut orice doresc, dar si o anumita doza de relaxare adresata bancilor. Astfel, pe de o parte bancile s-au putut apropia un pic de avantajele oferite de catre IFN-uri SI pentru ca li s-a permis, pe de alta, inversul, IFN-urile au introdus reguli mai stricte SI pentru ca nu au avut de ales. Acest aspect conteaza, dar mai sigur este ca asta a impus-o piata.

Economia si capacitatea oamenilor de a cheltui au scazut substantial, masa de clienti potentiali s-a redus chiar mai mult de atat, deci concurenta intre institutiile de credit s-a exacerbat. In paralel, criza mondiala a dus la o mult mai mica implicare directa cu surse financiare a bancilor "mama" in activitatea filialelor si bancilor detinute de catre acestea in Romania. Astfel, si costul de finantare a crescut, sansele de profit diminuandu-se. Din nou, rezultatul este, pe de o parte, ca bancile nu isi mai pot permite sa refuze vreo categorie de clienti, iar IFN-urile nu isi mai pot permite rata lor masiva de credite neperformante.

Cum ne afecteaza toate acestea? In primul rand, competitia intre oferte este in avantajul clientului. In al doilea rand, oricat de neplacut ar fi sa fim refuzati cand avem nevoie de bani, ne si ajuta asemenea masuri de control - sa nu ne adancim in datorii pe care nu se stie daca maine le vom putea achita. Nu strica sa devenim mai chibzuiti.

Cautare credite si imprumuturi